Hannover Messe’de ana tema ‘Endüstriyel Dönüşüm’ olacak
Türkiye’yi 200’den fazla marka temsil edecek
Dünyanın lider Uluslararası Sanayi ve Endüstriyel Teknoloji Fuarı ‘Hannover Messe”, 20-24 Nisan 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek. Alman devi Deutsche Messe A.G. tarafından düzenlenen ve “Endüstriyel Dönüşüm” temasıyla gerçekleşecek Hannover Messe’de, Türkiye’yi 200’den fazla katılımcı temsil edecek. 30 endüstri dalını bir araya getiren fuara katılan firmalar dünya genelinden 200 bin ziyaretçiyle bir araya gelecek.
16 Eylül 2019 – Hannover Messe bu yıl da robotlar, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarıyla birbirinden görkemli show ve özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 6 bin katılımcının son teknoloji ürünlerini sergileyeceği fuarda teknolojik değişimin anahtar faktörleri olarak dijitalleşme, bireyselleşme ve karbonsuzlaştırma mega trendleri ele alınacak. Otomasyon, Hareket & Sürücüler, Dijital Ekosistemler, Enerji Çözümleri, Tasarlanmış Parçalar ve Çözümler ve Gelecek Merkezi ve Lojistik kategorilerinde dijital endüstrinin son yenilikleri Hannover Messe’de sergilenecek.
Endüstriyel dönüşüm hızının dünya tarihinde görülmemiş bir hıza eriştiğine ve bu dönüşümün Hannover Messe’de izlenebildiğine dikkat çeken Deutsche Messe Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler şunları söyledi:
“Hannover Messe bütüncül endüstriyel dönüşüm süreci ile bu sürecin devam eden odağını bağdaştıran tek ticari fuardır. Çok sektörlü katılımcı tabanımızın çeşitliliği ve uzmanlığı ile endüstriyel dönüşüm konusundaki öncü teması sayesinde Hannover Messe, küresel ve dijital olarak entegre bir endüstriyel sektör için tüm trendlerin izlenebildiği yenilikçi bir vitrindir.”
“Makine endüstrisi için mükemmel bir platform”
Sanayicilerin birkaç yıl öncesine kıyasla çok farklı gereksinimlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Köckler, endüstriye talep odaklı bir zeminin hâkim olduğunu ve bunun Ar-Ge sektörü ile imalat, lojistik ve enerji tedarik teknolojisi sağlayıcılarına yeni görevler yüklediğini belirterek şunları söyledi:
“Buradaki zorluk, bu dönüşüm sürecini kontrol altına almak ve aktif olarak şekillendirmektir. Bununu başarmak Endüstri 4.0, Lojistik 4.0, yapay zeka, 5G, karbondioksitsiz üretim, hafif tasarım ve elektrikli dalış teknolojisi gibi alanlara yatırımla mümkündür. Bu teknolojileri kapsamlı biçimde ele alan Hannover Messe’nin endüstriyel dönüşüm konusundaki bütünsel odağı, onu makine mühendisliği endüstrisinden gelen katılımcılar için mükemmel bir platform haline getirmektedir.”
Partner ülke Endonezya olacak
Her yıl yeni bir ülkenin partner katılımcı olduğu Hannover Messe’de bu yıl partner ülke Endonezya olacak. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği’nin en büyük ekonomisi olan Endonezya, ekonomisini canlandırmak üzere yürüttüğü programı “Endonezya’yı 4.0 Yapmak” başlığıyla Hannover Messe’de tanıtacak.