İnovasyon öncüsü EMKO ELEKTRONİK bir başarıya daha imza attı

08 Oca 2015

‘’2014 Ekonomiye Değer Katanlar’’ ödülleri, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreniyle Bursa’da sahiplerini buldu. Bu yıl 41.si düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, bakanlar, 18 büyükşehir belediye başkanı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Bursa iş dünyasının önde gelen girişimcileriyle yoğun bir katılım gerçekleşti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından T.C.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Halk Bankası desteğiyle verilen ‘’Yılın İnovatif Kobi Ödülü’’ sürecinde 5 finalistten biri olan EMKO ELEKTRONİK güçlü kadrosu, hayata geçirdiği nitelikli projeleri ve yüzde 100 yerli üretim gerçekleştirmenin gururu ile Bursa iş dünyasının göz bebeği oldu. İnovatif çalışmalarıyla fark yaratan EMKO ELEKTRONİK, BTSO tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreninde ‘En Başarılı Kobiler’ ödülünü almanın gururunu yaşadı.

Törende ‘’Bursa büyürse, Türkiye büyür’’ mottosuyla tüm şehirlerin de aynı ilkeyi benimsemesi gerektiğini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki önemini vurguladı. Ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sanayide önde gelen şehirlerden biri olan Bursa’nın Türkiye’nin yüz akı olduğunu belirtti. Arınç, ‘’Bursa, üretimde, sanayide, ihracatta, her alanda yarışmaktadır.

Uzay, havacılık ve savunma gibi yeni alanlarda da BTSO’nun çok önemli çalışmaları bulunmaktadır. Ekonomideki yapısal dönüşüm programlarında Bursa örnek olacaktır’’dedi. BTSO Yönetim Kurulu Başbakanı İbrahim Burkay da konuşmasında ihracatın önemine değinerek ‘’ithalata bağımlılığın azaltılması ve yerli üretime destek verilmesi ile şirketlerimizin üretim ve rekabet gücünü arttırarak sürdürülebilir büyümeyi yakalamamız kaçınılmazdır. Bu alanlarda yapılacak eylem planlarının uygulanmasına ve öncülük edilmesine Bursa olarak talibiz’’ dedi.

Teknoloji Ekseni

Etkinlik Takvimi


E-DERGİMİZ

Dergimizin pdf’ini indirebilirsiniz

ÖNCEKİ SAYILAR

Dergimizin önceki sayılarını buradan indirebilirsiniz